Ми зібрали ТОП-10 неймовірно швидких та легких десертів, на приготування яких потрібно лише 10 хвилин!
Легкі та швидкі рецепти десертів у духовці
Яблучний штрудель із лавашу

Що нам знадобиться:
- Яблука – 3шт.;
- Вершкове масло – 80гр.;
- мелена кориця – 1 ч.л.;
- Цукор-пісок – 200 гр.;
- Ванілін – щіпка, для аромату;
- Лаваш – 1 лист;
- Панірувальні сухарі – додати до смаку;
- Цукрова пудра – для прикраси.
Як готувати:
- Яблука очистити від шкірки та нарізати товстими кільцями. Вирізати серединку з кісточками.
- Яблука пересипати цукром, корицею. Додати ароматизований ванільний цукор і нарізане шматочками олію.
- Перекласти суміш на сковороду та злегка обсмажити на середньому вогні.
- Лаваш розрізати вздовж порівну, посипати панірувальними сухарями. На край лаваша викласти ароматну суміш обсмажених яблук і згорнути рулетиком.
- Викласти штрудель на змащене маслом лист і відправити в гарячу (до 170 °C) духовку 15-20 хв.
Перед подачею гарячий штрудель можна присипати цукровою пудрою. Ідеально буде подати додатково кульку морозива та пломбір . Холодне морозиво з гарячими карамелізованими яблуками чудово один одного доповнюють.
Сметанні кекси: швидкий рецепт десерту

Для приготування знадобиться:
- Сметана будь-якої жирності – 250 мл.;
- Яйця великі – 2шт.;
- Цукор у піску – 1 скл;
- Борошно пшеничне – 2 скл;
- Сода – 1 ч.л.
- Ванілін – на кінчику ножа;
- Родзинки, цукати – за особистими уподобаннями.
Як готувати:
- Яйця, цукор-пісок та сметану з’єднати та перемішати. Додати пшеничне борошно, змішане з содою.
- Всипати на смак цукати або промити родзинки і ще раз перемішати.
- Розлити тісто за невеликими формами для кексів і відправити в розігріту до 250 ° C духову шафу на 20 хв.
- Кекси можна прикрасити глазур’ю, фруктами чи збитими вершками.
Сливова шарлотка

Щоб приготувати, потрібно взяти:
- 4 курячі яйця;
- 1 склянка цукрового піску;
- 1 склянка борошно вищого гатунку;
- 500-600 гр очищеної сливи (вага без кісточок);
- дрібка солі.
Як готувати:
- Яйця кімнатної температури з’єднати із цукром. Збити на граничній потужності міксера до білої маси.
- Відтінити смак щіпкою солі і додати борошно, що просіює. Вимішати в одному напрямку, намагаючись зберегти легкість.
- Попередньо нарізані на четвертинки сливи обережно втрутити в тісто.
- Акуратно вилити тісто в круглу форму, змащену олією.
- Випікати в розігрітій до 200 ° C духовці до готовності. Скільки шарлотка буде готуватися – залежить від діаметра та наповненості форми. Орієнтовно 35 хвилин.
Швидкі рецепти десертів у мікрохвильовій печі
Банановий пудинг у мікрохвильовій печі.

Нам знадобиться:
- Стиглий банан – 1 шт.;
- Яйце – 1 шт.;
- Сл. олія – 25 гр.;
- Цукор-пісок – 2 ст.л.;
- Борошно – 3 ст.
- Молоко – 1 ст.л.;
- Розпушувач – 1 ч.л.
Як готувати:
- Очистіть банан, поріжте в миску і зробіть вилкою пюре.
- Влийте молоко, яйце. Додайте цукор і масло, що розтанула.
- Всипте борошно, що просіює, і розпушувач. Ретельно перемішайте інгредієнти.
- Форму для випікання змастіть маслом і помістіть в неї тісто.
- Виставте максимальну потужність у мікрохвильовій печі і випікайте 4 хвилини. Пудинг має піднятися та придбати ніжну пористу текстуру.
- Переверніть пудинг на блюдце або подавайте у формі, де він готувався.
Швидкий рецепт десерту – кекс у мікрохвильовій печі

Для приготування знадобиться:
- Борошно вищого гатунку – 4 ст.л.;
- Цукор-пісок – 2 ст.л.;
- Какао-порошок – 2 ст.л.;
- Яйце середнє – 1 шт.;
- Молоко – 3 ст.л.;
- Соняшникова олія – 2 ст.л.;
- Ванільний цукор – ¼ ч.л.;
- Розпушувач – ¼ ч.л.;
- Шоколадна крихта – 1 ст.л.;
Як готувати:
- Змішати в чашці борошно, цукор, ванільний цукор, какао та розпушувач.
- Додати яйце. Ретельно вимішати, щоб не залишалося грудочок із борошна.
- Влити в суміш молоко та олію, всипати шоколадну крихту і добре перемішати до однорідності.
- Випікати кекс 3 хвилини в мікрохвильовій печі на найбільшій потужності.
- Відокремити кекс від стінок форми за допомогою ножа.
Тістечко “Брауні” в мікрохвильовій печі

Підготуйте такі продукти:
- Цукор – 1 склянка (200гр.);
- Яйце – 2 шт.;
- Ванільний екстракт – 1 ч.л.;
- 150 гр. вершкового масла;
- Борошно – ⅘ склянки (100 гр.)
- Какао – ⅔ склянки (65 гр.)
Як готувати:
- Розтопити масло на сковороді або в мікрохвильовій печі. Додати ванільний екстракт (можна замінити ваніліном на кінчику ножа).
- Збити яйця з|із| цукром до появи піни. Влити в масляну суміш.
- Змішати борошно і какао, всипати в масляно-яєчну суміш. Ретельно вимішати, до розчинення всіх грудочок.
- Перекласти тісто у змащену олією форму. Випікати на найбільшій потужності мікрохвильової печі 4-5 хвилин.
Найшвидші рецепти десертів без випічки
Шоколадний торт

Для приготування потрібні такі інгредієнти:
- Пісочне печиво – 300 гр.;
- Вершкове масло – 150 гр.;
- Вершковий сир (маскарпоне) – 250 гр.;
- Цукрова пудра – 100 гр.;
- Какао-порошок – 3-4 ст.л.;
- Шоколад – 200 гр.;
- Вершки – 100 гр.;
Як готувати:
- Почнемо із приготування основи. Для цього розтопіть вершкове масло і подрібніть печиво в крихту качалкою або блендером. Далі з’єднайте масло|мастило|, крихту, какао і ретельно вимісіть масу до однорідності.
- Отриману масу викладіть рівним шаром на дно круглої форми. Ущільніть корж, притиснувши ложкою або рукою. Поставте в холодильник потрібно, щоб він застиг.
- Викладіть вершковий сир у чашу міксера. Збивайте на середній швидкості, поступово додаючи цукрову пудру.
- Розтопіть на водяній бані шматочки шоколаду. Акуратно влийте його у вершковий сир і ще раз добре збийте.
- В іншій ємності збийте вершки в пишну масу. З’єднайте збиті вершки із шоколадною сумішшю. Акуратно перемішайте масу лопаткою до однорідності рухами зверху вниз.
- Дістаньте застиглу основу холодильника. Покладіть начинку на корж і розрівняйте поверхню торта.
- Надішліть торт у холодильник на 5 годин. Перед дегустацією прикрасьте десерт горішками, тертим шоколадом або фруктами.
Торт із печива – найшвидший рецепт десерту без випічки

Нам знадобиться:
- Сметана – 0,5 літра;
- Крекери без солі – 0,5 кг;
- Цукор – 1 склянка;
- Банан – 3-4 шт.;
- Шоколад – 100 гр.
Як готувати:
- Підготуйте продукти. Збийте сметану з цукром за допомогою міксера до повного розчинення кристаликів. Наріжте банани на кружечки.
- Викладіть печиво на блюдо, щоб утворилася рівна основа. Можна в кілька шарів – залежить від товщини крекера.
- Щедро промажте “корж” збитою сметаною. Зверху покладіть шар бананових кружечків.
- Повторюйте етапи, доки не закінчаться інгредієнти, але залиште десяток крекерів для прикраси. Подрібніть їх у крихту і змішайте із натертим шоколадом. Прикрасьте торт цією посипкою.
- Залиште торт просочуватись у холодильнику на 1 годину.
Шоколадне печиво

Для приготування знадобляться:
- Горіхи (кеш’ю, грецькі або інші) – 1 склянка;
- Фініки – ¾ склянки;
- Вівсянка – ¼ склянки;
- Чорний шоколад – 100 гр;
- Сіль – щіпка;
Як готувати:
- Помістіть горіхи в чашу блендера і перебийте на великій потужності в дрібну крихту.
- Видаліть кісточки із фініків. Натріть шоколад на дрібній тертці. Додайте вівсянку, шоколадну стружку та фініки в чашу блендера до інших продуктів. Всипте щіпку солі і знову увімкніть блендер на хвилину.
- Змочіть долоні водою. Розділіть масу на невеликі шматочки та сформуйте печиво. Залишіть настоятися годину та подавайте до чаю!
Тістечка “Картопля” – легкий і швидкий рецепт десерту

За класичним рецептом до складу інгредієнтів входить:
- Печиво (краще з какао) – 300 гр.;
- Згущене молоко (не варене) – ⅔ банки;
- Вершкове масло – 100 гр.;
- Какао-порошок – 3ст.л.;
Як готувати:
- Змішати какао-порошок, згущене молоко і вершкове масло, що розтануло.
- Вимішати масу до суміші шоколадної пасти.
- Подрібнити печиво в крихту в чаші блендера або качалкою.
- З’єднати всі інгредієнти і добре вимісити до однорідної маси спочатку лопаткою, потім руками.
- Сформувати круглі або довгасті тістечка. Обваляти кожне в какао або крихті з печива.
Заварюйте ароматний чай, укутайтесь у теплий плед і насолоджуйтесь золотою порою. Беріть на озброєння наші швидкі рецепти десертів і нехай ця осінь буде вам смачною!