Уявити боул без нього практично неможливо. Але це єдиний рецепт.
Авокадо стало справжнім ПП-хітом останніх років. Без нього важко уявити меню будь-якого ресторану здорового харчування. Причому використовують цей фрукт у будь-яких стравах: від супів до десертів. Якщо ви не в лавах любителів авокадо, значить ще не знайшли свою ідеальну комбінацію. Зібрали шість цікавих рецептів, які точно варто скуштувати
Яйця з авокадо-мусом
Сніданок – перший та головний прийом їжі. Ця страва цілком може замінити звичну яєчню чи кашу.
Вам знадобляться:
- варені яйця – 2-3 шт.;
- авокадо – 1 шт.
- сіль;
- перець;
- лимонний сік;
за бажанням:
- лосось;
- Червона ікра;
- рукола.
Яйця відварити круто, витягти з них жовтки. Потім змішати в блендері разом з авокадо, перцем та сіллю. Отриманою начинкою заповнюємо білки, що залишилися. Зверху можна полити оливковою олією або посипати мигдальною крихтою.
Лосось, ікру та руколу цілком можна замінити будь-якими іншими продуктами, які вам більше до смаку. Не бійтеся експериментувати та пробувати різні поєднання.
Смузі з авокадо
Альтернативний варіант сніданку чи перекушування – смузі. Він чудово підійде тим, у кого вже з ранку немає жодної вільної хвилини.
Вам знадобляться:
- авокадо – половина;
- заморожений банан – 1 шт.;
- шпинат – 50 г;
- мигдальне молоко – 200 мл;
- кокосова вода – 100 мл;
- свіжа чорниця – невелика жменя.
Банан попередньо заморозити на три години після очистити від шкірки. Почистити авокадо та змішати всі інгредієнти за допомогою блендера. Готову страву можна прикрасити насінням або свіжими ягодами.
Салат з халумі, запеченими помідорами та авокадо
Вам знадобляться:
для салату:
- крупа маш або сочевиця – 100 г;
- сир халумі – 200 г;
- кабачок – 1 шт.;
- червона цибулина – 1/2 шт.;
- авокадо – 1/2 шт.;
- чері – 200 г;
- салат;
для заправки:
- авокадо – 1/2 шт.;
- сік 1/2 апельсину;
- оливкова олія – 50 мл;
- сіль;
- перець.
Для заправки змішати та пробити блендером усі інгредієнти до стану однорідності. Маш відварити, чері відправити в духовку на 10 хвилин при температурі 180 градусів. Кабачок тонко нарізати за допомогою овочечистки. Авокадо порізати кубиками, червона цибуля – півкільцями. Халумі нарізати на шматочки товщиною по 1 см і обсмажувати на сковороді без олії на вогні вище середнього – по 1-2 хвилини з кожного боку.
Зібрати салат: на листя салату викласти цибулю, кабачок та авокадо. Далі заправка і охолола маш, запечені помідори чері та гарячий халумі.
Крем-суп з броколі та авокадо
Вам знадобляться:
- біла цибулина – 1 шт.;
- часник – 4 зубчики;
- суцвіття броколі – 2 склянки;
- рослинне молоко – 2/3 склянки;
- овочевий бульйон – 1 склянка;
- шпинат – одна склянка;
- авокадо – 1 шт.;
- пармезан – 2 ст. л.;
- сіль;
- перець.
Обсмажити білу цибулину та часник, потім суцвіття броколі (готувати до хрусткої скоринки та м’якості всередині). Додати|добавляти| рослинне молоко, овочевий бульйон, накрити кришкою і залишити на 5-10 хвилин|мінути|.
Відправити все зі сковорідки в блендер і додати шпинат, авокадо, пармезан, сіль та свіжомелений перець за смаком. Готовий суп можна прикрасити грінками.
Гуакамоле
Ця страва – справжня класика мексиканської кухні і, мабуть, одне з найпопулярніших втілень авокадо.
Вам знадобляться:
- авокадо – 2 шт.;
- кінза – 1/4 чашки;
- помідор – 1 шт.;
- червона цибуля – 1/4 чашки;
- перець халапеньо – 2 ст. л.;
- сік лайма – 2-3 ст. л.;
- сіль – 2 ч. л.
Ретельно розім’яти авокадо вилкою, додати інші інгредієнти та перемішати. Спробувати та додати приправи чи лайм до смаку.
Закуска в авокадо
Вам знадобляться:
- авокадо – 3 ст. л.;
- тертий сир – 3 ст. л.;
- майонез – 1 ст. л.;
- сметана – 1 ст. л.;
- зубчик часнику – 1 шт.;
- кунжут – 2 ст. л.;
- помідори чері – 2 шт.;
- лимонний сік – 2 ч. л.;
- кріп.
За допомогою ложки очистити авокадо від шкірки. Змішати тертий сир, майонез, сметану, часник видавлений. Змастити половинки авокадо лимонним соком. Потім змішати два види кунжуту і обваляти в паніровці, що вийшла, половинки авокадо. У серединку викласти начинку, прикрасити помідорами та кропом.