Всі частування відповідають вимогам правильного харчування, але не поступаються ні за смаком, ні за апетитним зовнішнім виглядом традиційної їжі. Єдина відмінність — калорійність, яка набагато нижча у пп-рецептах.
Що має бути на новорічному столі пп-шника
Символ 2023 – Чорний Водяний Кролик.
Астрологи кажуть, що зустрічати рік Кролика треба простими та легкими стравами, причому простота має бути тільки в інгредієнтах. А ось з оформленням та прикрасою все інакше – для Чорного Водяного Кролика естетика та елегантність на першому місці. Ця спокійна та врівноважена тварина також не любить надмірності в їжі. Тобто, на столі має бути все красиво, зі смаком і при цьому різноманітно. На першому місці салати та різні нарізки, і лише потім – м’ясне та гаряче.
А також Кролик не проти поласувати морепродуктами, рибою, різними сирами. Астрологи радять скласти меню так, щоб було багато зелені, овочів, горіхів та фруктів. Вже видно, що раціон вимальовується дуже пп-шний!
Алкоголь та правильне харчування
Так повелося, що без шампанського Новий рік уявити собі складно. Я не буду робити з себе даму в білому пальті — вважаю, що келих-другий гарного шампанського на свято ще нікого алкоголіком не зробили. Втім, якщо вам не хочеться, то й змушувати себе на догоду традиціям не потрібно.
Простий алгоритм складання новорічного меню
Я вже давно сама для себе вигадала алгоритм, який допомагає мені завжди спланувати різноманітне меню. Не знаю, як у вас, а у нас за святковим столом завжди збирається компанія людей із найрізноманітнішими уподобаннями в їжі – від любителів традиційного олів’є до вегетаріанців.
Отже, на новорічному столі має бути:
- щось м’ясне;
- щось рибне;
- щось чисто овочеве;
- 2-3 види бутербродів, у тому числі вегетаріанські;
- 2-3 види холодних закусок;
- пара салатів;
- десерт;
- напої (алкогольні та безалкогольні).
Залишається тільки підібрати відповідно до цієї схеми рецепти!До речі, Кролик – персонаж із особливим підходом у всьому. Тому астрологи рекомендують підготуватись до святкування заздалегідь. Спланувати меню, скласти список продуктів, скупитися заздалегідь. Жодного поспіху і суєти бути не повинно!

Дієтичне готове меню до зустрічі 2023 року
Отже, переходимо безпосередньо до самих страв. Меню складено з розрахунку на 10-12 осіб . Що в ньому буде:
- запечена курка у пікантному соусі;
- хек під медово-гірчичним маринадом:
- запечене овочеве асорті з грибами;
- бутерброди з авокадо та огірками, брускетта з червоною ікрою;
- солона рибка, бастурма, запечена під сиром перець;
- оселедець під шубою в рулеті, пп-цезар;
- фрукти та маковий торт;
- безалкогольний пп-глинтвейн для прогулянок зимовим містом, узвар, шампанське.
Якщо у вас менша компанія, звичайно, стільки готувати ні до чого!
Гаряча м’ясна пп-страва на Новий рік
У нашому меню запланована запечена курка, хоча можна так само приготувати філе або гомілки, а можна і телятину, нежирну свинину.

- Вибираємо курку середнього розміру. Готуємо її: зрізаємо жир, видаляємо пір’я, добре миємо всередині та зовні.
- Робимо маринад із 2 ст.л. звичайної гірчиці, 1,5 ч. л. солі, соку 1 лимона, 1 ст. меду, суміші перців та будь-яких приправ.
- Натираємо курочку цією сумішшю з усіх боків, “пакуємо” у фольгу. Нехай полежить 2-3 години.
- Прямо у фользі ставимо у духовку, розігріту до 200 градусів.
- Через 30-40 хвилин фольгу розвертаємо і запікаємо до готовності, періодично поливаючи соком, що виділився. Через 30-40 хвилин курка має бути готова. Перевірити просто – проткніть ножем, якщо виділяється тільки прозора безбарвна рідина, можна діставати.
Риба для святкового столу
Рибу, в даному випадку хека, готуватимемо теж під гірчично-медовим маринадом, але принцип приготування зовсім інший. Але так само все просто і без проблем, як у випадку з куркою.

Інгредієнти:
- філе хека – 1 кг;
- лимон – 2 скибочки;
- невеликий пучок петрушки;
- перець чорний горошком – 8-10 прим.;
- сіль, перець мелений – за смаком.
Для соусу:
- оливкова олія – 3 ст.л.;
- гірчиця дижонська – 1 ч. л.;
- мед – 1 ч.л.;
- петрушка – 0,5 пучка (листя).
Спосіб приготування:
- У сковорідку влити трохи води. Покласти скибочки лимона та стебла петрушки.
- Філе хека нарізувати|нарізати| середніми за розміром шматочками і викласти в сковорідку. Посолити, поперчити та гасити під кришкою 10 хвилин.
- За цей час зробити соус. Потрібно просто з’єднати оливкову олію з гірчицею та медом.
- Листя петрушки дуже дрібно нарізати та змішати з соусом.
- Подавати хек із листям салату під соусом.
Овочеве асорті з грибами
Якщо чесно, то таку страву я готую не лише на НГ. Навіть скажу більше — воно настільки популярне у нас у сім’ї, що заготівлі (заморожені суміші) для нього я роблю влітку обов’язково. Дуже просте, ефектне, а ще – смачне та корисне! В ідеалі його треба готувати на грилі, по черзі обсмажуючи порціями. Але я призвичаїлася все робити швидше і простіше прямо в духовці.

Ідеальне поєднання інгредієнтів:
- зелена стручкова квасоля (цілі стручки) – 300 г;
- велика червона цибулина;
- 2 кисло-солодких яблука (кожне ріжемо на 6-8 часточок);
- 1 качан кукурудзи, нарізаний кільцями;
- 2-3 солодкі перці;
- 1 молоденький кабачок кільцями;
- 4-5 помідорів-чері;
- 300-400 г невеликих печериць.
Для маринаду сік половини лимона, 2 ст.л. соєвого соусу, 1,5 ст.л. оливкової олії, чорний перець за смаком.
- Всі продукти висипаємо відразу на лист, поливаємо маринадом, перемішуємо. Нехай постоїть 15-20 хвилин.
- Знову перемішуємо і в духовку на 20-30 хвилин|мінути| на 200 градусів.
- Такі овочі гарні і в холодному вигляді, і в гарячому.
ПП-бутерброди на новорічний стіл
Часто, якщо прописую в замовлених меню бутерброди, люди дивуються, мовляв, невже принципи правильного харчування не виключають бутерброди? Ні, чому має бути інакше? Якщо хліб зроблений з цільнозернового борошна без додавання цукру, приготувати смачний і корисний бутерброд реально!
На новорічному столі нехай їх буде кілька: для веганів – з огірком та авокадо, для решти – з червоною ікрою.
У першому випадку нам потрібно:
- чорний корисний хліб;
- авокадо;
- свіжий огірок;
- листочки шпинату чи іншої зелені;
- сіль, спеції – за смаком.

Готувати легко:
Просто збираємо так, як на фото: хліб, пюрований авокадо (підсоліть відразу), листочки, слайси огірка, приправи.
З ікрою теж просто зробити:
- хліб;
- ікра
- сир;
- зелень;
- сіль
Як робити:
- З сиру, солі та зелені робимо бутербродну масу.
- Хліб в духовці підсушуємо буквально 5-7 хвилин при температурі 200 градусів.
- Збираємо бутерброди так, як на фото нижче.

Всі бутерброди готувати краще безпосередньо перед подачею, щоби не обвітрилися і не втратили апетитний зовнішній вигляд.
Холодні закуски до новорічного столу
У нашому меню 3 варіанти холодних закусок – запечений пікантний перець під сиром , засолена по пп-рецепту рибка і бастурма . Рецепти є на сайті, просто перейдіть за посиланнями.
Новорічні пп-салати
Взагалі, дієтичних салатів сотні, я навіть не раз робила спеціальну новорічну підбірку . Цього року хочу обійтися без олів’є, хоча є чудові пп-варіанти цього салату .
Крім салатів буде ще й овочева нарізка, щоб вегетаріанці і ті, хто постить, не відчували себе обділеними.
Дієтичні десерти
Спочатку в планах у мене тортів ніяких не було, думала, відбудусь якимись желешками на агарі , але діти сказали, що без торта Новий рік не справжній. Тому на Новий рік у нас буде ось такий маковий торт .

Ну і величезна тарілка різних фруктів, як же без мандаринок-то?
Новорічні напої
Часто зустріч Нового року закінчується у нас на міській ялинці. Там і фотозона, і нескінченний виступ різних колективів, і несподівані приємні зустрічі. Цього року не лише коронавірус плани ламає конкретно, тобто складно загадувати, що і як буде. На випадок, якщо все ж таки прогулянка новорічної ночі відбудеться, я припасла рецепт пп-глінтвейну, який можна навіть дітям — алкоголю в ньому немає ні краплі.

Що потрібно (для 1,5 л глінтвейну):
- 300 г звичайного синього винограду
- літр води
- 2 яблука
- по 1 апельсину, мандарину и лимону
- 1 ч. л. меленої кориці
- 2-3 зірочки кардамону
- 2-3 шт. гвоздики
- шматочок імбиру (десь із палець)
- 2-3 ст.л. меда
Як зробити:
- У каструлю складаємо виноград, нарізане яблуко, нарізані прямо зі шкіркою цитруси, імбир.
- Чекаємо на закипання, кидаємо спеції, вимикаємо.
- Хвилин через 15-20 проціджуємо, віджимаючи фрукти/ягоди, додаємо мед і переливаємо в термос глінтвейн. Готово!
Звичайно, це новорічне меню можна доповнювати та доповнювати. Але я вважаю, що їжі отже більш ніж достатньо.
З наступаючим святом, мої дорогі! Я вдячна кожному моєму передплатнику та читачеві за те, що ви були зі мною! Кохання, достатку, удачі та мирного неба у Новому 2023 році