Після довгого дня іноді так хочеться чогось смачного, але часу на готування зовсім немає. Не хвилюйтесь, адже існує безліч простих і швидких рецептів, які допоможуть вам приготувати ситну та смачну вечерю за лічені хвилини.
1. Смажений лосось із лимоном

Час приготування: 10 хвилин.
інгредієнти
- 4 шматки філе лосося;
- сіль, мелений чорний перець – за смаком;
- 2 столові ложки оливкової олії;
- ¼ склянки білого вина;
- 1½ лимона;
- 2 зубчики часнику;
- щіпка червоного перцю;
- 2 столові ложки вершкового масла;
- 1 лимон;
- 2 столові ложки свіжого кропу.
Приготування
- Рoзігрійте велику сковороду на середньому вогні. Додайте оливкову олію та лосось шкірою вгору. Приправте сіллю та перцем. Обсмажуйте 5-7 хвилин, або до золотистого кольору.
- Переверніть лосось. Додайте вино, сік 1 лимона, часник і червоний перець. Доведіть до кипіння, поливаючи лосось соусом. Зменшіть вогонь і тушкуйте 5-7 хвилин, або до повної готовності лосося.
- Вийміть лосось зі сковороди.
- У тій же сковороді розтопіть вершкове масло. Додайте сік ½ лимона і добре перемішайте. Готуйте 2 хвилини, або доки соус не загусне.
- Поверніть лосось у сковороду і полийте соусом.
- Прикрасьте скибочками лимона і кропом.
2. Омлет із моцарелою, що швидко приготувати на вечерю

Час приготування: 10 хвилин.
інгредієнти
- 350 г стиглих помідорів різного кольору;
- 2 ложки оливкової олії;
- червоний винний оцет, сіль, чорний мелений перець – на смак;
- 15 г свіжого базиліку;
- ½–1 свіжого червоного перцю чилі ;
- 100 г моцарелли;
- 4 великі курячі яйця.
Приготування
- Наріжте помідори на кружальцями. Заправте їх столовою ложкою оливкової олії, додайте червоний винний оцет, сіль і перець за смаком.
- Розітріть більшу частину листя базиліка з щіпкою солі до стану кашки. Змішайте з однією столовою ложкою оливкової олії.
- Дрібно наріжте перець чилі та моцарелу.
- Розігрійте у великій сковороді ½ столової ложки оливкової олії. Розбийте і вилийте яйця, помішуючи, але не доводьте до готовності.
- Додайте моцарелу у центр сковороди, збризкайте суміш олії та базиліку. Дайте страві трохи охолонути.
- Після цього складіть омлет навпіл і розмістіть його на помідорах. Розріжте його по центру, щоб відкрити моцарелу.
- Додайте на омлет перець чилі та залишені листки базиліку як прикрасу.
Цей омлет стане смачним та ароматним завдяки комбінації свіжих помідорів, моцарелли та базиліку, а також гостроті перцю чилі. Насолоджуйтеся своєю смачною вечерею!
3. Смажена скумбрія з томатним міксом та кіноа

Час приготування: 15 хвилин.
інгредієнти
- 300 г кіноа;
- сіль за смаком;
- ½ лимона;
- 4 потрошені скумбрії;
- чорний мелений перець – за смаком;
- 1 чайна ложка меленого коріандру;
- 3 столові ложки оливкової олії;
- 2 гілочки свіжого розмарину;
- 2 зубчики часнику;
- 800 г помідорів різних кольорів;
- 1 свіжий червоний перець чилі;
- 1 столова ложка бальзамічного оцту;
- 2 столові ложки знежиреного йогурту ;
- 2 чайні ложки (з гіркою) тертого хрону;
- пара гілки свіжий базиліка.
Приготування
- Закип’ятіть 2 склянки води та додайте кіноа. Приправте щіпкою солі та соком половинки лимона. Накрийте кришкою і варіть до готовності, іноді помішуючи.
- Зробіть поперечні надрізи на кожній скумбрії з обох сторін, соліть, перчіть та обсипте меленим коріандром.
- Нагрійте велику сковороду з 1 столовою ложкою оливкової олії на середньому вогні. Покладіть скумбрію та обсмажте до золотистої скоринки, обперевертуючи один раз.
- Наріжте помідори, положіть на широке блюдо. Посипте порізаний перець чилі. Додайте готовий кіноа в центр.
- Заправте сумішшю з оливкової олії та бальзамічного оцту. Посоліть та поперчіть до смаку.
- Розмістіть смажену скумбрію поверх салату з помідорів та кіноа.
- Змішайте йогурт з хріном і полийте цим соусом рибу. Прикрасьте листям базиліка.
Готовий страва гармонійно поєднує свіжість помідорів та базиліка з ароматним кіноа та соковитою скумбрією. Насолоджуйтеся смаком!
4. Томатний чизбургер – смачний рецепт на вечерю

Час приготування: 20 хвилин.
інгредієнти
- 1 столова ложка оливкової олії;
- 1 середня цибулина;
- 2 зубчики часнику;
- 450 г яловичого фаршу;
- 1 столова ложка кетчупу;
- 1 столова ложка гірчиці ;
- сіль, чорний мелений перець – за смаком;
- 4 свіжі помідори;
- ⅔ склянки тертого чеддера;
- пучок салата-латука;
- 4 скибочки маринованого огірка;
- насіння кунжуту.
Приготування
- На середньому вогні розігрійте олію у сковороді. Обсмажте цибулю до м’якості, а потім додайте рубаний часник та яловичий фарш. Смажте, поки фарш не стане підрум’яненим.
- Додайте кетчуп, гірчицю, сіль і перець до смаженої суміші. Потім зніміть з вогню.
- Розріжте помідори попкою донизу, а потім розділіть кожен на шість клинів, не розрізаючи плід повністю. Обережно розправте частини помідорів і начиніть серцевину м’ясною сумішшю.
- Посипте начинку натертим сиром та додайте подрібнений салат.
- Прикрасьте скибочками маринованого огірка та кунжутом перед подачею.
Ця страва чудово підійде для будь-якої вечірки або святкового заходу. Насолоджуйтеся смаком!
5. Сирна сковорода тако

Час приготування: 20 хвилин.
інгредієнти
- 1 червоний солодкий перець;
- 1 пучок зеленої цибулі;
- 1 столова ложка олії;
- 2 зубчики часнику;
- 1 столова ложка порошку чилі;
- 1 столова ложка меленого кмину;
- сіль за смаком;
- 450 г яловичого фаршу;
- 450 г помідорів;
- 1 склянка консервованої або вареної квасолі;
- 1 столова ложка гострого соусу;
- 2 склянки подрібненого сиру чеддер;
- кукурудзяні чіпси – за смаком.
Приготування
- Наріжте перець на шматочки та подрібніть пучок зеленої цибулі. Розігрійте олію на великій сковороді на середньому вогні. Додайте перець та цибулю і пасеруйте 5 хвилин.
- Додайте рубаний часник і обсмажуйте ще 1 хвилину. Приправте порошком чилі, кмином і сіллю, добре перемішайте. Покладіть яловичий фарш і готуйте 5 хвилин.
- Додайте нарізані кубиками помідори та квасолю. Змішайте до однорідності. Влийте гострий соус і посипте чеддером. Накрийте кришкою та тушкуйте 2 хвилини.
- Перед подачею на стіл прикрасьте цибулею і кукурудзяними чіпсами.
Це простий і смачний страва, яка приправить ваше гурманське дозвілля!
6. Яєчні мафіни з сиром

Час приготування: 25 хвилин.
інгредієнти
- соняшникова олія – для змащування;
- 12 скибочок шинки або бекону;
- 1 склянка тертого сиру чеддер;
- 12 великих яєць;
- сіль, чорний мелений перець – за смаком;
- 1 пучок свіжої петрушки .
Приготування
- Розігрійте духовку до 200 °C. Змастіть 12 форм для кексів соняшниковою олією.
- Викладіть у кожну форму по одній скибочці шинки або бекону, так, щоб вони утворювали “коржі” у формі філіжанок.
- Посипте кожну скибочку шинки або бекону тертим сиром чеддером.
- Розбийте по одному яйцю у кожну форму. Приправте яйця сіллю та перцем за смаком.
- Випікайте філіжанки у духовці до готовності, близько 12-15 хвилин, або до того, як білок стане пружним, а жовток залишиться рідким.
- Перед подачею на стіл прикрасьте філіжанки свіжою петрушкою.
Це смачна та оригінальна страва, яка чудово підійде як для сніданку, так і для обіду чи вечері. Експериментуйте з іншими начинками та приправами для різноманітності смаку!
7. Вершкове курча з лимоном

Час приготування: 25 хвилин.
інгредієнти
- 1 столова ложка оливкової олії;
- 1 столова ложка вершкового масла;
- 4 філе курячих грудок;
- сіль, чорний мелений перець – за смаком;
- 2 столові ложки курячого бульйону;
- 1 маленька цибулина;
- 3 зубчики часнику ;
- 2 столові ложки свіжого листя чебрецю;
- 4 червоні картоплини;
- ¼ склянки лимонного соку;
- ¼ склянки густих вершків;
- 1 крупний лимон.
Приготування
- У великій сковороді на середньому вогні розігрійте оливкову та вершкове масло. Додайте філе курячих грудок, посоліть і поперчіть за смаком. Обсмажте м’ясо до насиченого золотистого кольору, по 7-8 хвилин з кожного боку. Потім викладіть курку на тарілку.
- Влийте в сковороду курячий бульйон. Додайте подрібнену цибулю, часник та свіже листя чебрецю. Тушкуйте 2 хвилини. Якщо під час смаження на дно сковороди прилипли шматочки курки, відокреміть їх дерев’яною лопаткою.
- Додайте нарізану кружальцями картоплю, посоліть та поперчіть. Накрийте кришкою та тушкуйте 8 хвилин.
- Після цього влийте лимонний сік, додайте густі вершки та нарізаний лимон. Добре перемішайте вміст і готуйте ще 2 хвилини.
- Поверніть курку на сковороду, залийте соусом. Гасіть на повільному вогні 3-5 хвилин.
- Перед подачею прикрасьте страву свіжим листям чебрецю.
Цей смачна і ароматна страва з лимонним соусом стане прекрасним вибором до вечері!
8. Паста з креветками та зеленим горошком

Час приготування: 25 хвилин.
інгредієнти
- 350 г макаронів пенне;
- 2 склянки листя шпинату;
- 1 склянка листя свіжого базиліку;
- ⅓ склянки + 1 столова ложка оливкової олії;
- ¼ склянки тертого пармезану;
- ¼ склянки кедрових горіхів або мигдалю;
- 1 зубчик часнику;
- сіль і свіжомелений чорний перець – за смаком;
- 450 г очищених креветок;
- 1 склянка замороженого горошку;
- подрібнений червоний перець чилі – за бажанням.
Приготування
- Відваріть пасту до альденте. Збережіть неповну склянку води, в якій варились макарони, а решту вилийте.
- Приготуйте песто. За допомогою блендера змішайте шпинат, базилік та ⅓ склянки оливкової олії до однорідної маси. Додайте кедрові горіхи (або мигдаль), пармезан та рубаний часник. Приправте суміш сіллю та перцем.
- У сковороді на середньому вогні розігрійте столову ложку олії. Підрум’яніть креветок протягом 3-4 хвилин.
- Додайте макарони, горох і песто до сковороди з креветками. Добре перемішайте.
- Влийте в сковороду залишок води, в якій варились макарони, і трохи потушіть.
- Перед подачею на стіл посипте страву тертим пармезаном і, за бажанням, подрібненим червоним перцем чилі.
Ця страва обов’язково стане улюбленою у вашому родинному меню! Насолоджуйтеся смаком!
9. Пельмені з овочами у соусі шрирача

Час приготування: 25 хвилин.
інгредієнти
- 2 столові ложки олії;
- 300-400 г будь-яких пельменів;
- 200 г суцвіть броколі;
- 2 солодкі перці;
- 1 морква ;
- 2 зубчики часнику;
- 1 см кореня імбиру;
- 1 чайна ложка кунжутної олії;
- 2 столові ложки соусу шрирача;
- 2 столові ложки соєвого соусу;
- 1 столова ложка меду;
- 1 столова ложка рисового оцту;
- 1 пучок зеленої цибулі;
- смажені насіння кунжуту.
Приготування
- У великій сковороді на середньому вогні розігрійте столову ложку олії. Обсмажте пельмені з обох сторін до золотаво-коричневої скоринки.
- Додайте у сковороду води, щоб покрити пельмені на ⅓, і тушкуйте під кришкою 5-8 хвилин.
- У чистій сковороді на середньому вогні розігрійте 1 столову ложку олії. Обсмажте броколі, шматочки солодкого перцю та нарізану соломкою моркву 8–10 хвилин до хрусткої скоринки. Додайте подрібнений часник та імбир та готуйте ще 1 хвилину.
- Влийте кунжутну олію, соуси шрирача та соєвий, мед та рисовий оцет. Доведіть до кипіння і дайте соусу трохи загустнути. Додайте пельмені і добре перемішайте з овочами.
- Перед подачею на стіл прикрасьте блюдо нарізаною зеленою цибулею та смаженим кунжутом.
Цей страва – чудовий вибір для швидкого та смачного обіду або вечері! Насолоджуйтеся смаком!
10. Сендвіч з гарячою яловичиною та сиром

Час приготування: 30 хвилин.
інгредієнти
- 1 столова ложка оливкової олії;
- 1 середня цибулина;
- 450 г яловичого фаршу;
- ½ склянки кетчупу;
- 2 зубчики часнику;
- ⅓ склянки коричневого цукру;
- 2 столові ложки гірчиці;
- 1 столова ложка порошку чилі;
- сіль, чорний мелений перець – за смаком;
- 4 столові ложки вершкового масла ;
- 8 скибочок сендвичного хліба;
- 2 склянки тертого чеддера.
Приготування
- У великій сковороді розігрійте оливкову олію на середньому вогні. Обсмажте нарізану цибулю до м’якості, а потім додайте яловичий фарш і підрум’яньте його. Злийте надлишок жиру.
- Додайте в сковороду кетчуп, подрібнений часник, коричневий цукор, гірчицю та порошок чилі. Посоліть і поперчіть за смаком і тушкуйте на повільному вогні протягом 5 хвилин. Після цього викладіть готову масу на тарілку.
- Змастіть кожну скибочку хліба вершковим маслом з одного боку. Покладіть першу скибку на протерту олією сковороду з олією донизу. На цю скибку розподіліть ложку фаршу, тертий чеддер і ще одну скибку хліба з олією вгору.
- Обсмажте сендвіч на середньому вогні з обох сторін, доки хліб не стане золотистим, а сир розплавиться. Повторіть процес з іншими інгредієнтами, щоб отримати чотири смачних бутерброди.
Ці соковиті бутерброди з гарячою яловичиною та сирним покривом точно вас здивують своїм смаком! Насолоджуйтеся!
11. Курча капрезе

Час приготування: 30 хвилин.
інгредієнти
- 1 столова ложка оливкової олії;
- 450 г філе курячих грудок;
- сіль, чорний мелений перець – за смаком;
- ¼ бальзамічного оцту;
- 2 зубчики часнику;
- 450 г томатів чері;
- 2 столові ложки листя свіжого базиліка;
- 4 скибочки моцарелли.
Приготування
- У великій сковороді на середньому вогні розігрійте олію. Приправте курку сіллю та перцем, обсмажте з обох сторін до золотистої скоринки, а потім переложіть на тарілку.
- Додайте до сковороди бальзамічний оцет і нарізаний часник. Обсмажуйте 1 хвилину. Далі додайте помідори чері, посоліть їх і тушкуйте на повільному вогні 5-7 хвилин, перемішуючи з базиліком.
- Поверніть курку в сковороду поруч з помідорами. Зверху розмістіть скибочки моцарелли і накрийте кришкою. Тушкуйте, поки сир не розплавиться і не стане легкою та смачною піною.
Цей смаколик – прекрасний варіант для швидкої та смачної вечері. Насолоджуйтесь!
12. Пиріг зі шпинатом та сиром фета

Час приготування: 30 хвилин.
інгредієнти
- 100 г кедрових горіхів;
- 1 лимон;
- трохи оливкової олії;
- 5 великих яєць;
- 300 г фети;
- 50 г чеддера;
- чорний мелений перець – за смаком;
- 2 щіпки сушеної материнки;
- 1 чайна ложка вершкового масла;
- 400 г молодого шпинату;
- 270 г тіста філо;
- сіль, мелений кайєнський перець – за смаком;
- 1 мускатний горіх.
Приготування
- Обсмажте кедрові горіхи на середньому вогні до золотистого кольору, це займе приблизно 1-2 хвилини. Натріть лимонну цедру і змішайте з горіхами та трохи оливкової олії.
- У великій мисці розбийте яйця, додайте подрібнену фету, тертий чеддер, мелений перець та материнку.
- Розігрійте вершкове та оливкове масло у сковороді на середньому вогні. Додайте половину шпинату та готуйте, поки він не опустіє. Потім додайте залишки шпинату та повторіть процес.
- Розкладіть 4 пласти тіста філо на пергаменті, змащеному оливковою олією. Злегка розмістіть їх і змастіть невеликою кількістю олії. Посипте сіллю, чорним та кайєнським перцем.
- Змішайте тушкований шпинат з половиною тертого мускатного горіха, яйцями та сиром.
- Перенесіть шпинатну суміш на тісто, розташоване на пергаменті. Підніміть краї тіста і закрийте верхнім шаром тіста.
- Спочатку підсмажте пиріг на сковороді протягом 2 хвилин на середньому вогні. Потім поставте сковороду в розігріту духовку до 200°C. Готуйте 18-20 хвилин до утворення хрусткої скоринки.
Цей пиріг з кедровими горіхами та шпинатом стане чудовим варіантом для вечері чи особливого обіду. Насолоджуйтеся!
13. Суп з беконом та цвітною капустою

Час приготування: 35 хвилин.
інгредієнти
- 4 скибочки бекону ;
- 1 середня цибулина;
- 2 середні морквини;
- 2 стебла селери;
- сіль, мелений чорний перець – за смаком;
- 2 зубчики часнику;
- 2 столові ложки борошна;
- 2 гілочки чебрецю;
- 1 качан цвітної капусти;
- 1 літр овочевого бульйону;
- 1 склянка молока.
Приготування
- Наріжте бекон на невеликі шматочки і обсмажте його в каструлі на середньому вогні до хрусткої скоринки. Потім виймайте його з каструлі і викладіть на тарілку.
- У залишеному жирі в каструлі додайте нарізану кубиками цибулю, моркву та селеру. Приправте сіллю та перцем і готуйте, поки овочі не стануть м’якими. Додайте подрібнений часник і готуйте ще 1 хвилину. Потім насипте борошно і готуйте ще 2 хвилини.
- Додайте рубаний чебрець і цвітну капусту. Влейте бульйон та молоко. Доведіть до кипіння і варіть на слабкому вогні 15 хвилин, поки капуста не стане м’якою. Приправте сіллю і перцем за смаком.
- Перед подачею додайте смажений бекон до супу. При подачі можна прикрасити свіжим рубаним зеленню, наприклад, петрушкою або кропом. Насолоджуйтеся смачним гарячим супом з цвітною капустою та ароматним беконом!
14. Паста примавера

Час приготування: 35 хвилин.
інгредієнти
- 350 г капеліні або спагетті;
- оливкова олія;
- 2 склянки суцвіть броколі;
- 450 г жовтих та червоних помідорів чері;
- 250 г маленьких печериць;
- 420 г консервованих артишоків ;
- 2 чайні ложки часникового порошку;
- сіль, мелений чорний перець – за смаком;
- ¾ склянки тертого пармезану;
- свіжий базилік.
Приготування
- Розігрійте духовку до 200 °C. Варіть спагеті до ступеня альденте в киплячій підсоленій воді згідно з інструкціями на упаковці. Після відведення спагеті перелійте в склянку трохи води з-під пасту.
- На плоску пекарську форму розподіліть оливкову олію. Розташуйте на ній броколі, чері помідори, шампіньйони та артишоки. Приправте всі овочі на деку меленим часником, сіллю та перцем. Випікайте в духовці протягом 15-20 хвилин, періодично помішуючи.
- Після випікання перекладіть овочі в каструлю зі свареними спагеті. Додайте тертий пармезан та половину склянки води з-під пасту. Поставте на помірний вогонь та енергійно помішуйте, доки не утвориться соус. За необхідності додавайте ще трохи води для досягнення потрібної консистенції.
- Подавайте готові спагеті з овочами та пармезаном, прикрашені свіжим листям базиліку та додатковим пармезаном. Насолоджуйтеся вечеряю!
15. Свинячі відбивні з часником, розмарином та брюссельською капустою

Час приготування: 35 хвилин.
інгредієнти
- 450 г брюссельської капусти;
- трохи оливкової олії;
- сіль, чорний перець – за смаком;
- 4 свинячі відбивні товщиною 2,5 см без кісток;
- 4 зубчики часнику;
- 1 склянка курячого бульйону;
- ¼ склянки вершків;
- 1 чайна ложка рубаного свіжого розмарину;
- 3 столові ложки вершкового масла|мастила|.
Приготування
- Розігрійте духовку до 210 °C. Розріжте брюссельську капусту навпіл і розкладіть зрізами на протвінь, змащений оливковою олією. Посоліть і поперчіть за смаком. Запікайте у духовці протягом 25-30 хвилин, доки капуста не стане м’якою та злегка зіпсується.
- На середньому вогні розігрійте чавунну сковороду та додайте 1 столову ложку оливкової олії. Промокніть свинячі відбивні паперовим рушником, посоліть і поперчіть з обох сторін. Обсмажте кожен шматочок по 2 хвилини з кожного боку. Потім заверніть їх у фольгу і перенесіть на тарілку.
- У тій же сковороді обсмажте рубані зубчики часнику, доки вони не стануть м’якими. Посоліть і поперчіть за смаком. Додайте бульйон і вершки, і готуйте на помірному вогні протягом 5-10 хвилин. Згодом приправте розмарином і тушкуйте ще 1 хвилину.
- Знявши з вогню, додайте вершкове масло до соусу і добре перемішайте. Поверніть свинячі відбивні на сковороду і залейте соусом. Під кришкою тримайте їх до повного прогрівання.
- Подавайте свинячі відбивні з запеченою брюссельською капустою та вершковим соусом. Насолоджуйтеся смаком!