До складу желе входять натуральні продукти: сир, молоко та сметана – продукти, які бажано постійно вживати і дорослим, і дітям. Желе виходить дуже ніжним і його можна використовувати як десерт на дитячих святах.
Інгредієнти:
- Желатин – 12 г.
- Молоко – 125 мл.
- Цукор – 0,5 ст.
- Сметана – 125 г.
- Сир – 200 г.
Для її приготування вибирайте свіжі продукти. Частину цукру можна замінити апельсиновим цукром – желе вийде ароматнішим. За бажанням весь цукор можна замінити 3-4 ложками рідкого меду. Найкраще подати таке желе в порційних креманках, прикрасивши ягодами та м’ятою.
Як приготувати “Твороже желе” покроково з фото в домашніх умовах
Крок 1

Для приготування сирного желе нам знадобиться сир, молоко, желатин, сметана, цукор.
Крок 2

Молоко з’єднати із швидкорозчинним желатином. Розмішати та залишити для набухання на 15-20 хвилин.
Крок 3

Тим часом поєднати сир, цукор і сметану (частину цукру можна замінити апельсиновим цукром).
Крок 4

Подрібнити масу за допомогою блендера до утворення однорідної шовковистої маси.
Крок 5

На водяній бані розтопити желатин у молоці, постійно помішуючи.
Крок 6

Остудити желатинову масу до 40-45ºC і втрутити її у сирну масу.
Крок 7

Розкласти желе порційно у склянки або креманки. Відправити у холодильник на 40 хвилин.
Крок 8

Сирне желе готове. Смачного!